Informatie voor de kinderen

Wat neem je mee?

 1. Slaapzak (en een extra deken tegen de kou)
 2. Matras of luchtbed (geen stretcher)
 3. Bord, lepel, vork, mes en een stevige mok (zet je naam erop)
 4. Handdoeken, zeep, tandenborstel, etcetera
 5. Warme trui
 6. Extra ondergoed
 7. Warme nachtkleding
 8. Regenkleding
 9. Goed humeur
 10. Sportkleding
 11. Je disco outfit!
 12. Extra kleding i.v.m. poldersport
 13. Rugzak + vuilniszak i.v.m. natte kleding poldersport
 14. Sportschoenen voor in de zaal (deze worden op vrijdag al ingenomen zodat ze niet vies worden)

Plezier
We kennen allemaal Sport en Spel, hoe gezellig het is en hoe vrolijk iedereen is. Maar als je met zoveel mensen bij elkaar bent, zijn er natuurlijk wel enkele regels nodig om het weekend goed te laten verlopen. De regels vind je ook op deze pagina.
We gaan ervanuit dat het net zoals andere jaren weer hartstikke gezellig zal zijn en iedereen rekening met elkaar houdt, ook als het een keertje tegen valt. Bijvoorbeeld als je moet wachten bij een spelletje, het eten of bij de toiletten, moet je bedenken dat je met heel veel mensen bent.
Zelfs de weergoden zijn meestal goed gestemd met Sport en Spel.

Dan kan er eigenlijk niets fout gaan en vieren we een oergezellig Sport en Spel! Veel plezier!

Houd alles netjes en schoon
Tijdens het weekend kan je gebruik maken van de toiletten, douches en kleedkamers op het KDO-terrein. Houd deze netjes en schoon! Er zijn trekkers aanwezig in de douches om de kleedkamer/douches schoon te maken.

Zorg er ook voor dat de groepstent, waar je met je hele groep drie dagen in leeft en slaapt, leefbaar blijft. Dit geldt ook voor de kantine, de sportzaal en andere tenten. Papier en ander afval kun je in de vuilnisbakken werpen. Deze staan verspreid over het gehele terrein.

Blijf bij je groep
Probeer tijdens het weekend bij alle activiteiten als groep bij elkaar te blijven. Dit is prettig voor de leiding, maar ook voor de andere kinderen.

Geen stretcher of tweepersoonsluchtbed
Het is niet toegestaan om op een stretchbed (stretcher) te slapen. In de tent neemt dit namelijk teveel ruimte in. Bovendien is een stretcher kouder om op te liggen, omdat de wind van zowel de boven- als de onderkant komt. Ook tweepersoonsluchtbedden zijn niet toegestaan, omdat ze teveel ruimte innemen, tenzij er met twee personen op geslapen wordt natuurlijk!
Alleen in overleg met en na toestemming van de tentleiding kan een uitzondering worden gemaakt.

Geen energiedrankjes/energiesnoepjes
Er mag/mogen beslist geen Red Bull, Dextro Energy of andere cafeïnehoudende dranken/snoepjes worden meegenomen. Als dit toch wordt geconstateerd, dan wordt er contact opgenomen met je ouders en zal je het Sport en Spelweekend direct moeten verlaten. Er wordt dus op gecontroleerd!

Alleen in je eigen tent
Het komt de laatste jaren regelmatig voor dat kinderen tenten van andere groepen overhoop halen. Dat kan en mag echt niet meer gebeuren, want kinderen raken daardoor spullen kwijt en er gaan ook spullen kapot. Vanaf dit jaar mag je dus alleen nog in je eigen tent komen en als je in een andere tent komt, dan alleen in het bijzijn van een van de leiders of leidsters. Als we constateren dat het toch gebeurt, dan nemen we contact op met je ouders en zal je het Sport en Spelweekend direct moeten verlaten.

Laat gastoeters en partypoppers thuis
Sport en Spel is één groot feest, wat we op heel veel manieren met elkaar vieren. Helaas niet (meer) met partypoppers (confetti) en gastoeters. De confetti geeft rommel die na het weekend niet gemakkelijk is op te ruimen. De gastoeters geven overlast door de herrie. Ze zijn daarom niet toegestaan tijdens Sport en Spel. Laat ze lekker thuis en bewaar ze voor een ander feestje!

Eten
Over eten en drinken hoeft niemand zich druk te maken. Dat wordt door de dames van de eetgroep geregeld. Er is meer dan genoeg voor iedereen! Je hoeft dus ook geen geld mee te nemen. Het hele weekend wordt er geen snoep verkocht bij KDO.

’s Morgens en ’s middags zit iedereen gezellig bij elkaar in de eettent. Op vrijdagavond eten we pannenkoeken. Op zaterdagavond eten we natuurlijk weer patat met ???? Dit kan natuurlijk niet voor iedereen tege­lijk gebakken worden. Daarom zullen de groepen worden opgeroe­pen als zij aan de beurt zijn. Luister daarom goed, zodat iedereen snel en op zijn of haar beurt aan de maaltijd kan beginnen.
Zondagavond na de sluiting eet je weer thuis.

Heb je een allergie of eet je sommige dingen niet in verband met je geloofsovertuiging? Dan houdt de eetgroep graag rekening met je. Als het goed is heb je dit al doorgegeven bij je inschrijving. Heb je dat nog niet gedaan, laat je ouders dan zo snel mogelijk mailen naar eetgroep@sportenspeldekwakel.nl.