Info kinderen

Wat neem je mee?

1. Slaapzak (en een extra deken tegen de kou)

2. Matras of luchtbed (geen stretcher)

3. Bord, lepel, vork, mes en een stevige mok (zet je naam erop!)

4. Handdoeken, zeep, tandenborstel, enzovoorts

5. Warme trui

6. Extra ondergoed

7. Warme nachtkleding

8. Regenkleding

9. Sportkleding

10. Goed humeur

11. Je disco-outfit voor vrijdagavond

12. Gymschoenen voor zaterdagavond

13. Voor poldersport: extra kleding, een handdoek, rugzak en vuilniszak (voor de natte spullen)

Eten en drinken

Over eten en drinken hoeft niemand zich druk te maken. Dat wordt voor jullie geregeld. Er is meer dan genoeg voor iedereen! Je hoeft dus ook geen geld mee te nemen. Het hele weekend wordt er geen snoep verkocht bij KDO.

Tijdens ontbijt, lunch en avondeten zit iedereen gezellig bij elkaar in de grote (eet)tent. Op vrijdagavond eten we pannenkoeken. Op zaterdagavond eten we natuurlijk weer patat met ??. Dit kan natuurlijk niet voor iedereen tegelijk gebakken worden. Daarom zullen de groepen worden opgeroepen als zij aan de beurt zijn. Luister daarom goed, zodat iedereen snel en op zijn of haar beurt aan de maaltijd kan beginnen. Zondagavond na de sluiting eet je weer thuis.

Heb je een allergie of eet je sommige dingen niet in verband met je geloofsovertuiging? Dan houdt de eetgroep graag rekening met je. Als het goed is hebben je ouders dit al doorgegeven via het inschrijfformulier. Hebben ze dat nog niet gedaan, laat ze dan zo snel mogelijk mailen naar eetgroep@sportenspeldekwakel.nl.

Regels

We kennen allemaal Sport en Spel, hoe gezellig het is en hoe vrolijk iedereen is. Zelfs de weergoden zijn meestal goed gestemd met Sport en Spel. Bedenk dat we met heel veel mensen bij elkaar zijn, dus dat er wel wat regels nodig zijn om het weekend goed te laten verlopen. Dan kan er eigenlijk niets fout gaan en vieren we een oergezellig Sport en Spel!

Hoe gaan we met elkaar om?

 1. Er wordt niet gepest.
 2. Houd je handen en je voeten bij jezelf.
 3. Heb geduld als je een keer moet wachten bij een spelletje, het eten of bij de toiletten.
 4. Doe mee met alle activiteiten, geef het aan bij de leiding als je iets echt niet kunt of durft.
 5. Help elkaar! Moedig anderen aan bij een spelletje, wees lief voor een ander als hij of zich niet zo lekker voelt of een beetje moe is.
 6. Blijf bij je groep bij alle activiteiten.
 7. Kom alleen in je eigen tent.
 8. Houd je (slaap)spullen in de tent.
 9. Laat de spullen van anderen met rust. 

Houd alles netjes schoon

Dit geldt voor de groepstent, maar ook voor de kantine, de sporthal, de grote tent, de toiletten, douches en kleedkamers. Papier en ander afval kun je in de vuilnisbakken werpen. Deze staan verspreid over het hele terrein. Er zijn trekkers aanwezig in de douches om de kleedkamer/douches schoon te maken.

Wat laat je thuis?

 • Stretcher of tweepersoonsluchtbed: dit neemt te veel ruimte in in de tent. Een tweepersoonsluchtbed mag natuurlijk wel, als er met twee personen op geslapen wordt!
 • Energiedrankjes/energiesnoepjes: dus geen Red Bull, Dextro Energy of andere cafeïnehoudende dranken/snoepjes. Er wordt op gecontroleerd!
 • Gastoeters: deze geven geluidsoverlast.
 • Partypoppers/confetti: dit geeft rommel die na het weekend niet gemakkelijk is op te ruimen. Leuk voor een ander feestje!

Als overtreding van de regels toch wordt geconstateerd, dan neemt de kampstaf contact op met je ouders/verzorgers. Het kan dan zijn dat je het Sport en Spel weekend direct moet verlaten!