Info kinderen

Wat neem je mee?

1. Slaapzak, matras of luchtbed (geen stretcher), evt. een extra deken tegen de kou.*

2. Bord, lepel, vork, mes en een stevige mok.**

3. Kleding** voor overdag en ’s nachts: warme kleding, regenkleding, sportkleding, extra ondergoed.

4. Handdoeken, zeep, tandenborstel, enzovoorts.

5. Je disco-outfit voor vrijdagavond

6. Feestkleding voor zaterdagavond

7. Voor poldersport: extra kleding, een handdoek, rugzak én vuilniszak (voor de natte spullen)

8. Gymschoenen (voor het zaterdagavondprogramma in de grote sporthal)

9. Goed humeur.

*Ook als je het spannend vindt om te blijven slapen, leg je jouw slaapspullen in de tent. Dan heb je ook overdag je eigen plekje!


** Om verloren spullen sneller bij de eigenaren terug te kunnen bezorgen, verzoeken wij ouders om NAMEN IN DE KLEDING TE MAKEN + OP BORD/LEPEL/VORK/MES/MOK TE ZETTEN!

Eten en drinken

Over eten en drinken hoeft niemand zich druk te maken. Dat wordt voor jullie geregeld. Er is meer dan genoeg voor iedereen! Je hoeft dus ook geen geld mee te nemen. Het hele weekend wordt er geen snoep verkocht bij KDO.

Tijdens ontbijt, lunch en avondeten zit iedereen gezellig bij elkaar in de grote (eet)tent. Op vrijdagavond eten we pannenkoeken. Op zaterdagavond eten we natuurlijk weer patat met ??. Dit kan natuurlijk niet voor iedereen tegelijk gebakken worden. Daarom zullen de groepen worden opgeroepen als zij aan de beurt zijn. Luister daarom goed, zodat iedereen snel en op zijn of haar beurt aan de maaltijd kan beginnen. Zondagavond na de sluiting eet je weer thuis.

Heb je een allergie of eet je sommige dingen niet in verband met je geloofsovertuiging? Dan houdt de eetgroep graag rekening met je. Als het goed is hebben je ouders dit al doorgegeven via het inschrijfformulier. Hebben ze dat nog niet gedaan, laat ze dan zo snel mogelijk mailen naar eetgroep@sportenspeldekwakel.nl.

Regels

We kennen allemaal Sport en Spel, hoe gezellig het is en hoe vrolijk iedereen is. Zelfs de weergoden zijn meestal goed gestemd met Sport en Spel. Bedenk dat we met heel veel mensen bij elkaar zijn, dus dat er wel wat regels nodig zijn om het weekend goed te laten verlopen. Dan kan er eigenlijk niets fout gaan en vieren we een oergezellig Sport en Spel!

Hoe gaan we met elkaar om?

 1. Er wordt niet gepest.
 2. Houd je handen en je voeten bij jezelf.
 3. Heb geduld als je een keer moet wachten bij een spelletje, het eten of bij de toiletten.
 4. Doe mee met alle activiteiten, geef het aan bij de leiding als je iets echt niet kunt of durft.
 5. Help elkaar! Moedig anderen aan bij een spelletje, wees lief voor een ander als hij of zich niet zo lekker voelt of een beetje moe is.
 6. Blijf bij je groep bij alle activiteiten.
 7. Kom alleen in je eigen tent.
 8. Houd je (slaap)spullen in de tent.
 9. Laat de spullen van anderen met rust. 

Houd alles netjes schoon

Dit geldt voor de groepstent, maar ook voor de kantine, de sporthal, de grote tent, toiletten, douches en kleedkamers. Papier en ander afval kun je in de vuilnisbakken werpen. Deze staan verspreid over het hele terrein. In de douches zijn trekkers aanwezig om de kleedkamer schoon te houden.

Wat laat je thuis?

 • Telefoon: jou niet bellen of appen dit weekend! Je vrienden zijn toch al bij Sport en Spel.
 • Geld: de eetgroep zorgt voor eten en drinken; het hele weekend wordt er geen snoep, drinken en dergelijke verkocht bij KDO.
 • Stretcher of tweepersoonsluchtbed: dit neemt te veel ruimte in in de tent. Een tweepersoonsluchtbed mag natuurlijk wel, als er met twee personen op geslapen wordt!
 • Energiedrankjes/energiesnoepjes: dus geen Red Bull, Dextro Energy of andere cafeïnehoudende dranken/snoepjes. Er wordt op gecontroleerd!
 • Gastoeters: deze geven geluidsoverlast.
 • Partypoppers/confetti: dit geeft rommel die na het weekend niet gemakkelijk is op te ruimen. Leuk voor een ander feestje!

Als overtreding van de regels toch wordt geconstateerd, dan neemt de kampstaf contact op met je ouders/verzorgers. Het kan dan zijn dat je het Sport en Spelweekend direct moet verlaten.