Koninklijke Onderscheiding voor Johan Stange

Op zaterdag 13 juni, tijdens het 40 jarige jubileum van Sport en Spel, heeft Johan Stange van onze burgemeester mevrouw Oudshoorn-Tinga, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

In haar speech, met informatie uit de voordrachten voor de Koninklijke Onderscheiding van sv Argon, sv KDO, Sport & Spel en zijn werkgever, de Douane, werd duidelijk  dat Johan een zeer betrokken vrijwilliger is.

Zo is Johan al meer dan 20 jaar lid van de kascontrolecommissie bij KDO en is begeleider van de zondagselectie. Daarnaast heeft hij samen met de sponsorcommissie de sponsoring van het 1e elftal naar een nieuw niveau gebracht door het resultaat sponsoren te introduceren.

Bij sv Argon heeft hij het jeugd voetbalelftal op het hoogste niveau  begeleid en is hij inmiddels alweer een aantal jaren elftalbegeleider van het 1ste zaterdag elftal.

Sinds 1984 zit Johan in de kampstaf van Sport & Spel. Hij is de bindende factor binnen de organisatie en motiveert en stimuleert de vele vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie en de uitvoering van het Sport en Spel weekend.  Hij is het gehele Sport & Spel weekend het gezicht en aanspreekpunt voor ouders en kinderen.

Na deze persoonlijke speech van de burgemeester werden hem onder groot applaus de versierselen opgespeld en mag Johan zichzelf Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Stange_02 Stange_01

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *