Sport en Spel 2020 afgelast

Met pijn in het hart heeft de kampstaf besloten dat het Sport en Spelweekend van 5 t/m 7 juni 2020 geen doorgang kan vinden vanwege het coronavirus. Helaas wordt voor het eerst in 45 jaar, een jubileumjaar, het weekend voor de kinderen van groep 4 t/m 8 afgelast.

De kampstaf heeft dit besluit genomen na het bekendmaken van het verbod op evenementen tot 1 juni door het kabinet wegens het coronavirus. Het weekend valt weliswaar net ná deze datum, maar dit is op dit moment het enige verstandige besluit wat genomen kan en moet worden.

Ten eerste staat de veiligheid en gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen voor de kampstaf voorop. Ten tweede wordt de organisatie van het weekend zo goed als onmogelijk door de maatregelen die genomen zijn tegen verspreiding van het virus. Denk aan het niet meer samen kunnen komen van de verschillende groepen die zich bezighouden met de organisatie van Sport en Spel de komende maanden.

De kampstaf heeft er over nagedacht om het weekend naar een ander moment in 2020 te verplaatsen. Dit is organisatorisch helaas niet haalbaar. De kampstaf neemt zich voor om van Sport en Spel 2021 een extra feestelijke editie maken!

Sport en Spel de Kwakel