Sport en Spel 2019 ging 'online'

Afgelopen weekend was het weer zover: het weekend waar alle Kwakelse kinderen het hele jaar naar uitkijken! Sport en Spel ging dit jaar ‘online’. In dit thema werden van vrijdag tot en met zondag alle activiteiten uitgevoerd. 215 kinderen ingedeeld in groepen als de ‘Instagrammers’, ‘Fortnite spelers’ en ‘Modebloggers’ en vierden een oergezellig weekend op het KDO-terrein.

Mario Kart
Het weekend werd geopend door – wie kent hem niet – Super Mario in zijn eigen kart! Met dezelfde behendigheid als Mario speelden de groepsleiders het openingsspel. ’s Avonds aten de kinderen pannenkoeken en barstte het feest los in de discotheek. Voor de jongere kinderen was er ook een bingo onder leiding van Kwakelse quizmaster Jim Voorn en om tijdens de dansavond tot rust te komen was er de mogelijkheid om spelletjes te doen.

Vervelende meneer Van Swieten
De weergoden waren Sport en Spel goed gezind dit jaar. Zaterdagochtend vertrokken alle groepen in de stralende zon richting Poldersport om een nat pak te halen. ’s Middags speelden de kinderen -minstens net zo behendig als Super Mario – op het spelletjescircuit, The Battle, atletiek en bij de midgetgolf. Tijdens de lunch kregen zij de boodschap dat er klachten waren van een buurtbewoner, ene meneer Van Swieten… Hij zou Sport en Spel misschien wel willen verbieden. ’s Avonds bleek hij iets minder boos. Er werd een liveverbinding met hem gelegd en via whatsappopdrachten zorgden de kinderen en leiding ervoor dat Sport en Spel 2020 (van 5 t/m 7 juni) voor alle kinderen werd veilig gesteld.
Diezelfde avond werd goed samengewerkt tijdens het lasergamen en wonnen veel kinderen bitcoins in het casino. De oudste kinderen speelden als afsluiting het nachtspel waarin zij een kluis moesten kraken met behulp van codes. Dat was best moeilijk, vooral omdat boeven langskwamen om codes af te pakken!

Nacht van het Kind
‘s Avonds bleven de kinderen op zo lang als ze zelf wilden om te kunnen keten, maar dit jaar ook om de Nacht van het Kind te steunen! Op 1 juni bleef Nederland massaal wakker om geld op te halen voor kinderen in nood die niet kúnnen slapen: door een handicap, omdat het thuis niet veilig is, omdat ze ernstig ziek zijn of niet naar school kunnen. Tot nu toe heeft de actie van Sport en Spel 370 euro opgeleverd en er kan nog steeds gedoneerd worden via www.nachtvanhetkind.nl/sport-en-spel-de-kwakel.

Bezoek burgemeester Heiliegers
Zondag waren de kinderen weer actief op het KDO-terrein met alle spelen onder toeziend oog van ouders en andere belangstellenden. Ook burgemeester Heiliegers en zijn vrouw kwamen een kijkje nemen en zij werden meegenomen in de gezelligheid die Sport en Spel is. De kinderen vermaakten zich prima, was het niet met de spelletjes, dan wel in de waterbak of met waterballonnen. Aan het einde van de middag showden de kinderen hun zelfgeknutselde werkjes tijdens de sluitingsceremonie. Ongetwijfeld belandden ze daarna ‘game over’ thuis in hun bed… Op naar het 45e Sport en Spelweekend in 2020!

Bekijk de foto’s op deze websitepagina, Facebook en Instagram.